VIDEO – Film je verleden

Met de camera om je nek film je alles voor je en kun je de leuke momenten snel terughalen. Foto: PR


De Nederlandse startup Roader maakt vandaag bekend dat zij deze zomer een nieuwe categorie draagbare camera introduceren. De Time Machine Camera neemt alleen op wat de drager speciaal genoeg vindt, nadat een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Deze speciale momenten kunnen vervolgens direct en zonder bewerken gedeeld worden met vrienden en familie. De camera wordt voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona en zal in de loop van 2017 verkrijgbaar zijn via de grote online retailkanalen.

Tijdreizen om nooit meer iets te missen
Wat als je tien seconden terug zou kunnen gaan in de tijd, om vast te leggen wat er zojuist gebeurde en dit direct te delen met je vrienden? De Time Machine Cam van de Nederlandse startup Roader maakt sciencefiction werkelijkheid en zorgt ervoor dat gebruikers nooit meer een bijzonder moment hoeven te missen. Smartphones hebben we niet altijd meteen paraat om te filmen en traditionele camera’s zoals dash cams, action cams en body cams, nemen alles op wat er voor de lens komt. Hoewel zo’n constante videostroom nuttig kan zijn voor bijvoorbeeld verzekeringsdoeleinden of voor een videoarchief, levert het niet per se de meest spannende en deelbare video’s op. Om dat ene speciale moment te delen op Facebook of Instagram, moet de gebruiker eerst gigabytes aan videomateriaal overzetten, doorzoeken, bewerken en tenslotte uploaden. Wie wil daar nou op wachten?

Justin Bieber in de supermarkt
Een kind dat zijn eerste stapjes zet, een spectaculaire meteorietenregen, of Justin Bieber in de supermarkt: hoe vaak slaan we onszelf voor het hoofd dat we onze smartphone niet op tijd uit onze zak wisten te vissen? Net als een body cam, wordt de Time Machine Cam op het lichaam gedragen, maar pas op het moment dat er iets bijzonders gebeurt, drukt de gebruiker op de knop en wordt er tot tien seconden terug in de tijd opgenomen, plus de tien seconden erna. Zo worden de bijzondere momenten, zonder editen en zonder overzetten, direct vereeuwigd en deelbaar op social media. Dus de eerstvolgende keer dat je een ufo ziet, ben je op tijd om het te bewijzen aan je vrienden.

Geïnspireerd door een meteoroïde
Achter Roader zitten de ervaren ondernemers Sjoerd Pitstra, Wouter Woudstra en Joost Godee, de ontwerper van de Flip camera. Het idee voor de Roader camera ontstond nadat er in 2013 een meteoroïde ontplofte nabij Tsjeljabinsk in het Russische Oeralgebied. De inslag en de enorme explosie die hierop volgde, werd door verschillende dashcams vastgelegd en zo kon de hele wereld getuige zijn van de gebeurtenis. “In Nederland is de dashcam lang niet zo populair als in Rusland,” vertelt Pitstra. “En hoeveel mensen hebben hun telefoon op tijd uit hun zak gevist en in opnamestand gezet wanneer er in Nederland zoiets groots zou gebeuren? Zo ontstond het idee van een camera die interessante gebeurtenissen uit het nabije verleden zou kunnen vastleggen, zonder de noodzaak alle saaie beelden voor en na die gebeurtenis op te nemen. Een camera voor instant interessante video’s, die de beelden automatisch naar je smartphone overzet, zodat je ze direct kunt delen.”

Prijs
De Roader Time Machine Cam zal in de loop van 2017 beschikbaar komen voor 149 euro via alle grote online retailkanalen. De hardware wordt ondersteund door een softwareplatform met een webportal, voor het soepel en gebruiksvriendelijk publiceren en delen van filmpjes. Er is een automatische integratie met mobiele platforms en native sharing maakt het mogelijk om met één klik de opnames te delen via alle sociale kanalen. De camera heeft een HD-resolutie van 1080 bij 1080 en een accuduur van ongeveer vier uur.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.