GADGET | Dit onderdeel onderbreekt in je (oude) auto


Je auto is je tweede huis, geef toe. En je brengt er ook heel veel tijd in door. Die uren moeten zo aangenaam mogelijk zijn. Muziek kan daar bij helpen. Als je echter, net als wij, een oude auto hebt, dan ben je of veroordeeld tot een radio mét cassetterecorder (maar da’s dan wel een echte klassieker waar je in rijdt!) of een radio met cd-speler. Naar Spotify luisteren is wel wat moeilijker of zelfs onmogelijk.

Je kunt dan natuurlijk een los speakertje meenemen in je auto, maar afgezien dat het geluid daarvan vaak onvoldoende is om boven het geruis van de motor en het wegdek heen te komen is zo’n los ding bij een noodstop ook nog eens gevaarlijk (look out: incoming speaker!). Maar er is sinds kort een handig alternatief voor iedereen die geen moderne autoradio met bluetooth heeft. Wij zijn enthousiast gebruiker geworden van de Roidmi 3S. Dat is een miniem apparaatje dat er uitziet als een gewone usb-oplader, maar waarin een FM-zender en bluetooth-verbinding zitten, zodat je in no-time je eigen Spotify-speellijst (of andere muziek van je telefoon, of de stem van de routeplanner) via de luidsprekerboxen van je auto kunt laten klinken.

Blue Tooth-verbinding

Bij de Roidmi 3S, die op verschillende plekken te koop is, hoort een app. Daarmee kun je de frequentie bepalen waarop uitgezonden wordt. Als je aan het eind van de FM-schaal zit zit je meestal goed. Daar zitten geen andere radiostations waar je last van kunt hebben. Maar het signaal is bovendien zo sterk dat je onder het rijden een prima geluid hebt. Ander voordeel van de Roidmi 3S is dat er er twee usb-ingangen op hebt zitten, waarmee je dus meerdere apparaten tegelijkertijd onder het rijden kunt opladen.

Handige onderdelen

Behalve dat we op deze manier meer kunnen genieten van onze eigen muziek (een mix van echte oldies met nieuwe hits, waarom zijn er nauwelijks radiostations die dat format hebben?) is deze voorziening superhandig als we de telefoon gebruiken als routeplanner. Die zit dan in de houder aan het raam geplakt en als er een routewijziging is dan gaat de muziek vanzelf zachter, om vervolgens op normale sterkte door te gaan.

Maar nu we het toch over (oudere) auto’s hebben is er nog een link die handig is om te bewaren als je je wagen in optimale staat wilt houden. Wanneer er bijvoorbeeld iets mis is met de schokdemper van je wagen dan kan het een hoop ergernis en tijd schelen als je zoiets snel online kunt bestellen bij www.reservedelenstore.nl.

De Roidmi 3S is maar een klein apparaatje. Foto: Elkedagvakantie

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.