VIDEO | Sony helpt YouTube-vloggers een handje

Een vlogger in actie met een Sony-camera. Foto: Sony PR


Vloggers zijn niet meer weg te denken uit het sociale media landschap. Sony biedt een scala camera’s die geschikt zijn om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen. Van een professionele vlogcamera met hoogwaardige specificaties zoals gezichtsherkenning, 4K video en eye-autofocus tot een camera voor beginnende vloggers.

Vloggen met de meeste uitgebreide mogelijkheden. Deze professionele vlogcamera bezit een aantal specificaties die onmisbaar zijn voor vloggers. De RX100 VI is uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning waardoor het gezicht van de vlogger altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond.

Kantelbaar scherm

Door het 180 graden kantelbaar scherm kan de vlogger zichzelf continu volgen om niet achteraf voor verassingen te komen staan. Vloggen wordt nog gemakkelijker gemaakt door de SteadyShot beeldstabilisatie technologie. Deze zorgt ervoor dat eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle gehouden worden. Daarnaast heeft de camera een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF om de gewenste focuspunten aan te geven en de camera eenvoudig te bedienen.

Dit model is het beste wat Sony in een compacte behuizing te bieden heeft wat betreft de videofuncties en kwaliteit. De camera is uitgerust met een 1.0-inch 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is de RX100 VI voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker. Die componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-200 mm F2.8 – F4.5 zoomlens.

De camera is uitgerust met een snel hybride autofocussysteem waardoor deze slechts 0,03 seconden nodig heeft om scherp te stellen. Tevens is dit model voorzien van ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten met 65% dekking van het beeld.

De RX100 VI kan ook op de meest zonnige dag ingezet worden om te vloggen dankzij de OLED Tru-Finder. Deze zoeker is gemakkelijk in en uit te klappen. De gemaakte video’s kunnen in een handomdraai gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone zodat deze direct gepost kunnen worden. Van vlogs op reis, thuis in tuin, tijdens een zonsondergang op het strand of van een safari – de RX100 VI levert altijd en overal optimale vlogprestaties.

Naast de DSC-RX100 VI biedt Sony de DSC-RX100 V, DSC-RX100 IV en DSC-RX100 III binnen het Cyber-shot vlogcamera assortiment. Kijk op www.sony.nl voor de specificaties en adviesprijzen per model.

  • De DSC-RX100 VI is verkrijgbaar voor € 1.300,00
  • De DSC-HX99 is verkrijgbaar voor € 520,00
  • VCT-SGR1 handgreep is verkrijgbaar voor € 120,00
  • De DSC-HX90 is verkrijgbaar voor € 480,00
  • De DSC-WX500 is verkrijgbaar voor € 400,00

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.