Skoep bundelt (positief) nieuws ook voor iPhone

Screenshot van de Skoep-app. Foto: PR

Screenshot van de Skoep-app. Foto: PR

Skoep Nieuws, een gratis app waarmee je een volledig gepersonaliseerd nieuwsoverzicht kunt creëren, is nu beschikbaar voor iOS. Met de app heb je toegang tot al het nieuws uit meer dan 100 Nederlandse bronnen. Omdat steeds meer nieuws wordt gegenereerd door social media, kun je via Skoep ook eenvoudig zien wat er speelt op onder meer Instagram en Twitter, zonder eigen account.

Het voordeel is dat je met Skoep Nieuws al het nieuws in één app hebt. Je bepaalt zelf welke bronnen je graag leest; van nationale en internationale kranten tot het streekblad om ook lokaal op de hoogte blijven. Je kunt ook extra bronnen selecteren en pagina’s toevoegen over onder meer gezondheid, technologie of Formule 1.

Jouw wensen centraal
Bij Skoep Nieuws staan jouw wensen en voorkeuren centraal. Heb je een dag geen zin in slecht nieuws? Lees dan de pagina met ‘positief nieuws’. Geen interesse in showbizz of sportnieuws? Zet dan deze pagina simpelweg uit.

“Met Skoep Nieuws willen we gebruikers op eenvoudige wijze de controle geven over hun nieuwsconsumptie”, zegt Roel van Eersel, bedenker van Skoep Nieuws. “Zo zien zij alleen zaken waarin zij echt geïnteresseerd zijn en kunnen zij zelf flexibel bronnen aan of uitzetten. Binnenkort maken we het bovendien mogelijk om pagina’s te creëren waarin je zelf automatisch nieuws kunt verzamelen over jouw favoriete onderwerp zoals een voetbalclub, bedrijf, artiest of politicus.”

Speciale dossiers
Skoep Nieuws is eind 2015 geïntroduceerd, de Android-versie van de app is al enige tijd beschikbaar en telt inmiddels ruim 1 miljoen Nederlandse gebruikers. De app is recentelijk volledig vernieuwd waardoor deze nu nog sneller en flexibeler is. Op basis daarvan is de iOS-versie ontwikkeld. Daarnaast brengt Skoep Nieuws ook speciale dossiers met nieuws over belangrijke evenementen of actuele gebeurtenissen. Daarmee ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwsfeiten uit alle relevante bronnen.

Skoep vindt het belangrijk om de app gratis aan te bieden en de advertenties voor gebruikers te optimaliseren. Het zet daarom met name in op native ads die alleen getoond worden als deze van toepassing zijn op de lezer. Om verder tegemoet te komen aan de interesses van de gebruiker van de app, wordt gewerkt aan een speciale bloggerspagina. Hierbij kan de gebruiker zelf een onderwerp selecteren zoals fashion, koken of reizen, waarna de app vervolgens automatisch de juiste blogs weergeeft.

Skoep Nieuws kan gedownload worden via http://skoep.nl/download.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.