Ex-Google’rs maken prima nieuws-app

De presentatie van Laserlike op Laserlike.com


‘Weer eentje’, denk je als iemand een nieuws-app presenteert. Daarvan hebben we er al zoveel gezien en bijna net zoveel ook weer afgeserveerd en verwijderd van onze telefoons. Maar Laserlike ziet er interessant uit. In tegenstelling tot Facebook is nieuws de leidraad hier en het is meteen een nieuw soort social media.

Laserlike is ontworpen door drie ex-Google werknemers (klik op hun foto’s voor meer info). Om de app een idee te geven van je interesses verbindt je het met je Facebook- en/of Twitter-account. Verder kun je bij de start al kiezen uit een hele reeks interessegebieden. Daarna kun je de app gebruiken en krijg je nieuws van over de hele wereld (vooralsnog allemaal Engelstalig, maar daarom niet minder interessant).

Bij herhaald gebruik komen er steeds nieuwe voorstellen voor onderwerpen die je zou willen volgen. Elk bericht biedt de mogelijkheid om te zeggen ‘Nee, dit is niks, laat me dit soort berichten niet meer zien’, maar je kunt een bericht ook een like geven of het per mail of Whatsapp doorsturen naar een ander. Het social media aspect zit er in dat je met je vrienden op de ‘achterkant’ van een nieuwsitem over dat onderwerp kunt discussiëren. Laserlike ziet er goed en veelbelovend uit. Je kunt hem hier voor Android en hier voor iPhone installeren.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.