Super Chill-app leert kinderen omgaan met stress

Met deze advertentie werd aandacht gevraagd voor de nieuwe app.

Kinderen worden in deze tijd gebombardeerd met allerlei prikkels. Van dingen die ze moeten of die ze zien op tv of de computer. Hoe komen ze tot rust? Met een paginagrote advertentie werd vandaag aandacht gevraagd voor de (gratis) app Super Chill. Een project dat gefinancierd werd dankzij Rituals, maar dat verder geen advertenties bevat of een link heeft naar het cosmeticabedrijf.

De app Super Chill is ontwikkeld door de Stichting Super Chill. Deze organisatie richt zich op het welzijn van kinderen en biedt via de app klassikale yoga- en mindfulness oefeningen aan om kinderen te helpen omgaan met stressniveaus in het basisonderwijs. De app is gratis, zonder reclame, en ontworpen om zowel voor kinderen als volwassenen begrijpelijk te zijn.

Initiatiefnemers

De bestuursleden van de Stichting Super Chill hebben diverse achtergronden die bijdragen aan hun missie om kinderen te helpen met hun mentale welzijn. Hier zijn enkele details over de achtergronden van de bestuursleden:

 • Niki Schilling is de bestuursvoorzitter en een gecertificeerd yoga-docent. Ze heeft het concept van Stichting Super Chill bedacht vanuit haar ervaring dat er in het onderwijs weinig aandacht was voor het ontwikkelen van mentale vaardigheden bij kinderen.
 • Johan Noorloos, de oprichter van de Nieuwe Yogaschool en voormalig leerkracht, heeft samen met Niki Schilling het initiatief genomen voor Super Chill. Hun doel is om kinderen mentaal veerkrachtiger te maken door middel van yoga, meditatie en mindfulness.

Het bestuur van Stichting Chill bestaat uit:

 • Voorzitter – Mw. H. E. Niemeijer
 • Secretaris – Dhr. J. Voortman
 • Penningmeester – Dhr. H. F. van Garderen
 • Lid – Dhr. E. van Ginkel³.

Deze personen zetten zich in om via de app Super Chill kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen te helpen omgaan met stress en drukte door middel van rustgevende oefeningen.

Doelstellingen

De belangrijkste doelen van Stichting Super Chill zijn gericht op het bevorderen van het mentale welzijn van kinderen. Hier zijn enkele van de kernpunten:

 • 10 miljoen kinderen helpen: De stichting heeft als missie om 10 miljoen kinderen te ondersteunen in het ontwikkelen van een gezonde en positieve mindset.
 • Rust en focus in de klas: Door middel van hun app biedt de stichting oefeningen aan die rust en focus terugbrengen in de klas, wat bijdraagt aan een betere leeromgeving.
 • Veiligheid en privacy: De app is veilig voor kinderen en beschermt hun privacy.
 • Toegankelijke oefeningen: De stichting biedt eenvoudige, speelse en toegankelijke oefeningen aan die kinderen helpen om te gaan met stress en drukte.
 • Mentale veerkracht bevorderen: Door eenvoudige en speelse oefeningen en routines helpt de stichting bij het bouwen van een solide basis voor de volgende generatie.

Financiering

De financiering van Stichting Super Chill wordt mogelijk gemaakt door hun founding partner, Rituals. Dit stelt de stichting in staat om de app volledig gratis en reclamevrij aan te bieden. De focus ligt op het toegankelijk maken van de app voor iedereen, zonder financiële drempels, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen profiteren van de rustgevende en ontspannende oefeningen die de app biedt.

Het concept van Stichting Super Chill ontstond uit een idee van Niki Schilling. Ze merkte op dat er in het onderwijs weinig aandacht was voor het ontwikkelen van mentale vaardigheden die kinderen helpen om veerkrachtig op te groeien. Niki presenteerde dit idee bij haar werkgever Rituals, waar het met open armen werd ontvangen, zo staat op de site van Super Chill.

De app is hier te downloaden.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.