KIDS | Wonderscope brengt stuntvrouwen in je kamer

Het voorbeeld uit de iTunes-store van Wonderscope.


Augmented reality schijnt het helemaal te gaan maken. Pokemon Go heeft dat vorige zomer al bewezen eigenlijk. Door een virtuele laag over de werkelijkheid te plaatsen kun je er heel veel andere dingen mee doen. Zoals jagen op Pokomenons, maar je zou er ook nieuwsfeiten op een andere manier mee kunnen presenteren. Zoals in Amerika gedaan is met de plannen voor ‘de muur’ met de grens bij Mexico. Door augmented reality konden mensen in hun eigen straat zien hoe hoog zo’n muur dan eigenlijk wordt en hoe hij er uitziet.

Maar dan nu eerst weer terug naar de ‘fun’. Er is de app Wonderscope, waarmee je een vliegtuigje, een waterval en een spoorbaan in je kamer krijgt. Maar niet heus. Dat is dus de grap. Je start de app op en je wordt welkom geheten. Daarna moet je op zoek naar een vlakke ruimte in je kamer. Vervolgens wordt daarop het speelveld neergelegd, terwijl je door het scherm van je mobiele telefoon ook gewoon de rest van je huiskamer ziet. Vervolgens komen er twee stuntvrouwen en 1 stuntman die allerlei trucs voor je ogen uithalen. We zullen hierbij niet teveel op de details ingaan, omdat dat het plezier zou weg kunnen nemen.

Niet goedkoop

Dit eerste spel is gratis. De bedoeling is uiteraard dat er aan verdiend moet worden. Er worden al twee andere spellen in aangekondigd, waarvan de prijs €5,49 is. Niet goedkoop inderdaad. Omdat de hele app in het Engels is zal het ook niet direct iets zijn dat in Nederlandse huiskamers aanslaat, maar om een keertje gratis te proberen is heel aardig. Al was het maar om zelf een idee te krijgen van wat augmented reality is. Het spel is (alleen) beschikbaar voor iPhone en hier te downloaden.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.