APP: Met Weave meer rendement uit LinkedIn

LinkedIn kan meer dan je denkt.
LinkedIn kan meer dan je denkt.

‘Iedereen’ met een baan in Nederland heeft wel een LinkedIn-profiel (volgens de laatste cijfers zouden er hier 5 miljoen gebruikers zijn, zo’n 70% van de werkende beroepsbevolking), maar wat doe je er nu eigenlijk mee? Het is voor veel een soort online cv, waarmee je jezelf in een etalage zet voor mogelijke toekomstige werkgevers. En natuurlijk zijn er verschillende (beroeps)groepen, waarin je over actuele onderwerpen uit jouw sector kunt praten. De app Weave maakt dat je meer kunt doen met de contacten in deze zakelijke social-media-site.

Bij Weave moet je je uiteraard eerste aanmelden met je LinkedIn-account en toestemming geven dat er gebruik gemaakt wordt van de locatiemelding uit je mobiele telefoon. Daarna krijg je – eigenlijk net zoals bij de relatiezoeker Tinder (knappe vrouw/man!) – mensen te zien die goed aansluiten bij jouw vakgebied en die in je regio wonen of werken. Je kunt die opzij swipen (‘niet interessant’) of proberen contact met ze te leggen. Op die manier kan iedereen meer baat hebben bij zijn deelname aan LinkedIn en kun je tot verrassende ontmoetingen komen.

Een andere belofte van Weave is dat als je op een beroepsgerelateerde beurs bent je met de app uit de mensenmassa sneller die personen kunt pikken die interessant zijn voor een nader gesprek. Je kunt dan een virtuele overlegruimte scheppen, waarin bijvoorbeeld alle techneuten of financiële experts samenkomen, die daarop kunnen besluiten ook daadwerkelijk samen te komen.

De gratis app is hier voor iPhone en hier voor Android te downloaden. En dit is de officiële site.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.