APP – Sneller bij je favoriete apps komen

Sneller onderweg bij je favoriete apps komen? Foto: Creative Commons

Sneller onderweg bij je favoriete apps komen? Foto: Creative Commons


Een rondje vragen onder vrienden en bekenden leert dat nog niet veel mensen de mogelijkheden kennen van het ‘swipe down’-menu dat met de laatste updates van het besturingssysteem van Apple voor de iPhone en iPad is meegekomen. Op die plek kun je dingen neerzetten die je vaak nodig hebt en waar je snel bij wilt komen. Het scheelt je op die manier een paar taps voordat je op je plek bent. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de favoriete app Evernote daar neer te zetten, met de mogelijkheid om direct vanuit dat menu een notitie te maken. Maar niet alle apps bieden of hebben de mogelijkheid om zich op die plaats te nestelen in je mobiele telefoon.

De app Launcher maakt het makkelijk om meer apps of handelingen op die plek neer te zetten. Je kunt er op die plek voor zorgen dat je snel een mailtje naar iemand kunt sturen, zoals je dat vaker doet. Maar dan hoef je niet je mailprogramma meer te openen, maar dan is het onderwerpveld en het aan-adres al ingevuld. Maar ook direct toegang tot een onderdeel van ‘instellingen’ van de telefoon. Bijvoorbeeld als je de ‘slaaptijd’ van standaard 1 minuut van de telefoon wil veranderen in ‘nooit’, omdat dat voor een bepaalde functie (iets uploaden of verwerken) handiger is, maar ook alle andere instellingen.

Of omdat je nadat je met je auto bent weggereden je bedenkt dat het toch wel handig zou zijn om de app Flitsmeister aan te zetten om te weten of er flitsers onderweg zijn of vertragingen. Met een swipe klik je dan Flitsmeister aan, waarna je nog wel je code in moet toetsen (of vingerherkenning), maar daarna gaat de app werken. Minder handelingen en afleiding.

In de gratis versie kun je zo acht ‘launchers’ plaatsen. Vooral omdat het om dingen gaat die je vaak en snel nodig hebt is dat voldoende. De prijs voor een pro-versie, met als enig verschil dat je dat je dan twintig ‘launchers’ kunt plaatsen, is opmerkelijk hoog voor het waar dat je er dan voor krijgt: 3,99 euro.

De app is hier voor iPhone te downloaden. En dit is de officiële site. De app kent dus een reclamevrije pro-versie, maar is ook zonder te gebruiken.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.