APP – Vrolijk in het openbaar vervoer

Met de bus op reis. Foto: creative commons

Met de bus op reis. Foto: creative commons


Een app die het reizen met het openbaar vervoer veraangenaamt. Natuurlijk je hebt de al oude 9292-app (die overigens recentelijk ook nog weer een vernieuwing heeft ondergaan en nu actuele vertragingen toont), maar sinds enige tijd is er ook Moovit. Deze app heeft internationale pretenties. Je kunt er je reis mee plannen met het openbaar vervoer in 41 landen. Dat is natuurlijk altijd wel handig om bij de hand te hebben op je mobiele telefoon. Waar Moovit in ieder geval mee wint op ‘concurrent’ 9292 is de vormgeving en de navigatie naar je verschillende opstappunten.

Veilig gevoel
Moovit zorgt er voor dat je je niet verloren voelt als je een reis met veel overstappen moet maken en je niet weet hoe je naar je volgende punt in je reis moet komen. Op elk onderdeel van de reis laat de app je met een stippellijn op een gedetailleerde kaart weten hoe je moet lopen. En waar je ook staat in Nederland, je tikt je eindbestemming in en zegt dat je ‘nu’ moet vertrekken (of evt. een later tijdstip, dat is in te stellen) en de app laat je vanaf dat punt zien hoe je je reis met het openbaar vervoer kunt maken.
Kracht van de massa
De bedoeling is dat de app door middel van de gebruikers je laat weten of het druk is op de route die je wilt nemen (weinig zitplaatsen) en of de bus/trein nog op tijd loopt. Voordat dat in Nederland gerealiseerd kan worden zullen er echter eerst wel meer gebruikers moeten zijn. Volgens de makers moeten er in een regio zo’n 30.000 actieve gebruikers zijn wil de volledige potentie benut kunnen worden. De planner is overigens ook gewoon online te gebruiken via de site van de producent.
De app is gratis en hier te downloaden voor iPhone en de Android versie is hier te vinden . Dit is de officiële site.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.