Wandelschoen die je bij de hand neemt

Wat als je schoenen je vertellen welke kant op te lopen tijdens een city trip? Klinkt als iets van de toekomst? Dat is het niet. Hi-Tec introduceert de Hi-Tec Navigator, de schoenen die je de weg wijzen. Sport en Outdoor-merk Hi-Tec introduceert, samen met Lechal, een wandelschoen die met behulp van lichte vibratie in de schoenen aangeeft wanneer links of rechts af te slaan, zodat men op een veilige manier optimaal van de omgeving kan genieten.

“Tijdens een citytrip of wandeling ben je vaak drukker met het zoeken van de weg dan met genieten van de omgeving. Het is nu eenmaal lastig om de omgeving te bewonderen als je neus op een routekaart of een mobiele telefoon geplakt zit.

-Chairman Frank van Wezel

Chairman Frank van Wezel zegt: “Tijdens een city trip of wandeling ben je vaak drukker met het zoeken van de weg dan met genieten van de omgeving. Het is nu eenmaal lastig om de omgeving te bewonderen als je neus op een routekaart of een mobiele telefoon geplakt zit”. Met Hi-Tec Navigator is dat niet meer nodig en kan de wandelaar optimaal en op een veilige manier genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft.

Handsfree navigatie

De speciaal ontwikkelde inlegzool van de Hi-Tec Navigator is niet alleen comfortabel, de zool bevat een systeem dat de wandelaar waarschuwt als er een afslag genomen moet worden; vibraties in de linker- of rechterschoen vertellen waar en wanneer. Geen gedoe meer met kaarten of navigatie op de telefoon, met deze schoen hoeft men alleen nog maar te genieten van de omgeving. Het systeem wordt aangestuurd met een Hi-Tec Lechal app en speciale pods die ontwikkeld zijn door Lechal.

Hoe het werkt

In de inlegzool van de schoenen worden zogeheten pods geplaatst die door middel van Bluetooth communiceren met een app op de smartphone. Na het invoeren van de gewenste bestemming in de app zorgen de schoenen dat de gebruiker de juiste straten doorkruist. Door middel van voetbewegingen is het mogelijk tijdens de wandeling locaties te taggen, controleren of de juiste route gevolgd wordt en de navigatiesignalen te laten herhalen. Deze app wordt ondersteund door Apple en Android. De pods worden opgeladen in een compact laadstation met een USB-uitgang. Eenmaal opgeladen gaan de pods vijftien dagen mee.

Licht en droog

Niet alleen het navigatiesysteem in de schoenen is ingenieus. De lichtgewicht wandelschoenen (650 gram per schoen, inclusief inlegzolen en pods) zijn voorzien van een waterproef Dri-Tec membraan dat de voeten laat ademen en tevens aangenaam droog houdt. De schoen is eveneens voorzien van i-Shield technologie, dat water- en vuilafstotend werkt. De rubberen Michelin® zool is duurzaam, flexibel en zorgt voor optimale grip op alle soorten ondergrond. Tot slot zorgt de perfecte pasvorm en de speciaal ontwikkelde inlegzool voor optimaal wandelcomfort en schokabsorptie.

Overige informatie over Hi-Tec Navigator

Consumentenadviesprijs: €299,00
Verkrijgbaarheid: Limited Edition, geselecteerde verkooppunten
Website: http://www.hi-tec.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/hitecboots
Twitter: https://twitter.com/hitecnl

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.