SITE – Hoe goed ken je het land waar je naar toe reist?

Venetië. Foto: Elkedagvakantie

Venetië. Foto: Elkedagvakantie
Venetië. Foto: Elkedagvakantie

Dit is een site met een hoge ‘wow-factor’: Over hoe het plannen van een trip naar Portugal leidt tot een site die alle relevante informatie voor je volgende bestemming bijeen brengt.

Sven Kapudija was bezig met het verzamelen van informatie voor zijn reis naar Portugal toen hij dit het inzicht kwam dat er heel veel informatie over elk land ter wereld publiekelijk beschikbaar is op internet, alleen heel erg verspreid en niet altijd makkelijk te vinden. Hij heeft die bronnen nu gebundeld op zijn site The Base Trip. Daarmee is veel essentiële kennis van elk land snel beschikbaar.

Het gaat om info over tijdzones, weer, elektriciteit aansluitingen, de levenskosten, internetsnelheid, mobiele data kosten, gezondheid, alarmnummers, visa en tips uit de gemeenschap.

Als voorbeeld hebben we een vergelijking gemaakt voor Slovenië, dat voor volgend jaar op ons lijstje staat. Je leert dan bijvoorbeeld dat Slovenië 2 x kleiner is dan Nederland en dat er 8 x minder mensen wonen. Dat het in Ljubljana gemiddeld 3.2°C warmer is, maar dat het er ook gemiddeld 62.4% meer regent per maand. De kosten van leven is er 14% goedkoper dan in Nederland, maar het internet is er 27% langzamer dan in ons land en zo (veel) meer. Complimenten voor de maker van deze site! Zie: https://www.thebasetrip.com

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.