Nieuw: Beveiligingscamera die 365 dagen op batterij werkt en kosteloze opslag

https://www.youtube.com/watch?v=pTMdl2R3AUQ&frags=pl%2Cwn
Bekijk de toelichting van de Australische producent

Anker Innovations, introduceert zijn EufyCam in Nederland. Dit draadloze smart home-beveiligingssysteem van Eufy heeft een ongekend lange batterijduur, AI-gedreven gezichtsherkenning en gratis opslag in de home cloud.

“We zijn dit project gestart door de verbeterpunten van het huidige home security-aanbod in kaart te brengen”, legt Steven Yang, CEO van Anker Innovations, uit. “De EufyCam is een volledig draadloos systeem dat na slechts één oplaadbeurt een jaar lang buitenshuis werkt, zelfs tijdens eventuele stroomstoringen. Wij willen de EufyCam beschikbaar maken voor een bredere doelgroep door een prijsvriendelijke oplossing te bieden met simpele, kosteloze installatie en gratis home cloud-opslag.”

Gezichten herkennen

De bewegingssensoren van de EufyCam-camera’s werken met gezichtsherkenningssoftware op basis van kunstmatige intelligentie. Hierdoor kan het slimme systeem automatisch gezinsleden, vrienden en frequente bezoekers identificeren.
De EufyCam-app biedt gebruikers de mogelijkheid de camerabeelden op elk moment realtime te bekijken. De camera’s kunnen opnames starten zodra het systeem warmtebronnen signaleert, of pas wanneer de software een persoon detecteert die niet door het systeem wordt herkend. Dit voorkomt onnodige opslag van beeldmateriaal.

Jaar lang beeldmateriaal

De EufyCam is ontworpen voor langetermijngebruik. Met een 13400mAh Li-ion-batterij kan een camera gedurende een jaar beelden opnemen voordat hij opnieuw opgeladen moet worden. De EufyCam Hub heeft een ingebouwde 5000mAh-batterij die voldoende capaciteit heeft om beeldmateriaal op te slaan tot een week na opname, ook gedurende een stroomstoring.
Naast een sterke batterij maakt de EufyCam gebruik van HybridWave: een technologie waardoor draadloze communicatie tussen de camera’s en het hubstation automatisch kan schakelen van Sub-1Ghz naar wifi. In de standby-modus maken EufyCam-camera’s gebruik van Sub-1Ghz. Wanneer de camerasensoren worden getriggerd en opnames worden gestart, zal het systeem overschakelen op wifi. Dat maakt een snellere dataoverdracht naar de hub mogelijk en zorgt voor optimaal energiegebruik.

De beelden die de Eufy-camera’s opnemen, worden in de hub versleuteld met een AES-128 cipher. Daarna worden ze lokaal bewaard op de bijgeleverde 16 GB Micro SD-kaart of op een externe harde schijf. Eenmaal opgeslagen kan het beeldmateriaal enkel ontsleuteld en bekeken worden via de EufyCam-applicatie. De EufyCam is onder andere verkrijgbaar via Coolblue.nl en binnenkort ook bij BCC en Mediamarkt. De adviesprijs van de EufyCam (Duo Pack) bedraagt € 499,-.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.