Lex Harding nu ook via Middengolf en DAB+

Lex Harding bij de opening van het 192 museum in Nijkerk. Foto: Elkedagvakantie

Lex Harding bij de opening van het 192 museum in Nijkerk. Foto: Elkedagvakantie

Het online radiostation van Lex Harding is vanaf deze maand in vrijwel de gehele Randstad ook in de ether te ontvangen. “Het afgelopen jaar heb ik zoveel positieve reacties op LXClassics ontvangen dat deze stap alleszins gerechtvaardigd is”, vertelt een enthousiaste Harding. “Ik ben indertijd met het radiostation begonnen als een aardigheidje, uit onvrede over het muziekaanbod op de bestaande radiostations en gemis van de muziek die ik draaide toen ik zelf nog radio-dj was. Sinds de start is er behoorlijk aan het muziekaanbod gesleuteld. De nadruk ligt nog steeds op muziek uit de jaren 60, 70 en 80, maar de mix is aanzienlijk verbeterd. Het is nu een station dat je dag en nacht aan kunt laten staan, zonder dat het een ogenblik verveelt”.

DAB+
Sinds de start in juni 2015 is het station te beluisteren via verschillende platforms op internet. Vanaf 1 februari is daar de digitale ether bij gekomen. Via DAB+ zijn alle publieke en alle grote commerciële Nederlandse radiostations te ontvangen. Nieuwe radio-ontvangers, zowel vast als mobiel zijn tegenwoordig allemaal uitgerust met DAB+, zodat een groeiend aantal luisteraars van dit platform gebruik maakt. Vooral in nieuwe auto’s is DAB+ de standaard.

The Magic of Music
Lex Harding: “Omdat LXClassics via internet over de gehele wereld te ontvangen is, kreeg ik reacties uit de gekste landen. Meestal van geëmigreerde Nederlanders, die op LXClassics de muziek uit hun jeugd beluisteren. Overigens zal het format van LXClassics met deze stap niet veranderen. Onder het motto ‘The Magic of Music’ blijft het een pure muziekzender, zonder DJ’s en zonder hinderlijke reclame-onderbrekingen”.

Over Lex Harding
Lex Harding was in de jaren 60 en 70 dj bij Radio Veronica en presenteerde in de jaren 80 de Top 40 op Radio 3. Hij was een van de oprichters van de Veronica Omroep Organisatie, de Stichting Nederlandse Top 40, Sky Radio, RTL-Veronique, Radio 538, TMF en Slam FM. Tegenwoordig schrijft hij boeken, restaureert grachtenpanden, verzamelt PopArt en is hartstochtelijk tuinier. Vorig jaar was hij de aanjager van het 192 Museum, een expositie over de zeezenders en Radio Veronica in Nijkerk.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.