Km’s bijhouden als klein bedrijf

Gekko Trips Tracking
Gekko Trips Tracking

Een klein bedrijf runnen (vaak in je eentje) kost je al enorm veel tijd, dus wat hulp daarbij zou wel welkom zijn. Voor veel ondernemers is het dan ook een uitkomst dat Gekko de gratis Ritten app heeft gelanceerd. Daarmee kunnen ondernemers automatisch de kilometerregistratie bijhouden volgens de eisen van de Belastingdienst. Dit kan een behoorlijk karwei zijn, zoals een recente uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag1 bewijst.De ondernemer in kwestie heeft in hoger beroep een fikse naheffing en boete bevestigd gekregen terwijl hij wel een rittenregistratie had. Een belangrijk argument was dat de opgegeven afstanden niet overeenkwamen met de snelste route volgens een online routeplanner. Dit soort problemen met bijtelling kunnen een goede aanleiding zijn om over te stappen naar een geautomatiseerde oplossing.

Automatische rittenregistratie

Gekko Ritten is een nieuwe, intuïtieve app voor kilometerregistratie. Ondernemers die voor hun werk een auto gebruiken kunnen hiermee hun gereden kilometers op twee manieren gemakkelijk registreren: per rit de smartphone inschakelen en automatisch de route tracken, of achteraf gemakkelijk het aantal gereden kilometers invoeren. En in dat laatste geval kan de ondernemer ook berekenen of het aantal opgegeven kilometers wel klopt met de snelste route. Daarnaast kan de app ook trein- en fietsreizen tracken en ritten aan verschillende klanten of projecten toewijzen zodat men deze later kan doorberekenen aan de klant.

Compleet systeem

‘We wilden een rittenregistratie app ontwikkelen die soepel aansluit en integreert bij andere onderdelen van je online administratie. Zo kun je je gehele rittenregistratie gemakkelijk combineren met de complete online administratie van Gekko’, zegt hoofdontwikkelaar Chema Valle. De nieuwe Ritten app is dan ook onderdeel van het gehele Gekko systeem waarmee kleine ondernemers via mobiele en online applicaties ook gratis bonnen kunnen scannen, uren kunnen bijhouden en facturen kunnen bijhouden.
Gekko verzorgt op dit moment de administratie van meer dan 10.000 gebruikers, waarvan de meeste gratis gebruik maken van het platform. Een gedeelte van deze gebruikers maakt ook gebruik van de betaalde Premium dienst, waarmee extra functies bovenop de basis functionaliteiten kunnen worden afgenomen.

De app is hier te downloaden voor Android en hier voor iPhone.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.