KINDEREN – Vastgoedbedrijf koopt PokéStops voor winkelcentra

Shoppen en spelen. Foto: CC0/Pixabay/Stefan Schweihofer


Voor jongeren komt er straks een reden bij om naar het winkelcentrum in de buurt toe te gaan: Niet alleen voor de laatste koopjes, maar ook voor het vangen van virtuele Pokémon. Unibail-Rodamco, het grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedbedrijf in Europa, is namelijk een samenwerking aangegaan met Niantic, Inc., uitgever en ontwikkelaar van Pokémon GO, in samenwerking met The Pokémon Company International. Daardoor worden deze winter tot 1000 PokéStops en Gyms geplaatst in 58 winkelcentra in Europa.

“We zijn een historische samenwerking aangegaan met Niantic, om de ervaring van bezoekers in onze centra te verrijken met hun innovatieve augmented reality-games,” legt Jean-Marie Tritant, Chief Operating Officer bij Unibail Rodamco, uit.

“We hebben Pokémon GO ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen in de echte wereld, samen te werken met anderen en de wereld om hen heen te verkennen en de samenwerking met Unibail-Rodamco geeft de Trainers een mooie locatie om elkaar te ontmoeten” aldus John Hanke, Chief Executive Officer, Niantic, Inc.

In Nederland heeft het bedrijf onder andere winkelcentra in Almere, Amstelveen en Zoetermeer.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.