KINDEREN – Disney helpt met internetgebruik kinderen

Disney zorgt er voor dat kinderen gedwongen worden pauze te nemen van elektronica. Foto: PR

Disney zorgt er voor dat kinderen gedwongen worden pauze te nemen van elektronica. Foto: PR

Vanaf deze maand kunnen ouders in Nederland met de “Circle with Disney” het internetgedrag van hun kinderen gericht sturen en controleren. Het apparaat geeft niet alleen de mogelijkheid om te zien welke websites en apps worden bezocht en gebruikt; ook kan content per kind worden gefilterd en toegang tot internet worden beperkt tot bijvoorbeeld een paar uur per dag.

Inrichten persoonlijke profiel
Ouders kunnen niet alleen desktops, smartphones en tablets per kind inrichten maar ook spelconsoles. Afhankelijk van de leeftijd kan een persoonlijk profiel worden ingesteld waarmee content wordt gefilterd. Ouders of verzorgers zien precies welke websites en apps door hun kind worden bezocht. De digitale levensstijl kan zo per gezin op maat worden ingericht. Het apparaat, dat via wifi wordt aangestuurd, geeft de mogelijkheid om via een app centraal alle online apparaten in huis in te richten voor veiliger gebruik van internet en social media voor kinderen. Het kan daarnaast een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid doordat er kan worden ingesteld dat kinderen bijvoorbeeld tijdens het reizen niet kunnen appen.

Internet simpelweg blokkeren
Met de Circle kan ook het aantal online uren per dag worden beperkt. Naast een meer gevarieerdere dagindeling draagt het beperken van internettoegang op bepaalde tijden bij aan bijvoorbeeld verkeersveiligheid. Maar het is volgens de makers ook handig om na bedtijd de toegang tot het web te blokkeren, zodat er niet stiekem tot de late uurtjes onder de dekens geappt wordt.

Toegang tot Disney Content
Als extraatje geeft de Circle toegang tot de videotheek van Walt Disney Home Entertainment. Het apparaat kost 119 euro. Meer informatie over Circle with Disney: http://www.meetcircle.nl

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.