GADGET – Nieuwe stoei-camera

De nieuwe Fuji camera.


Fujifilm heeft deze maand de Fujifilm FinePix XP120 uitgebracht. De nieuwe Fujifilm FinePix XP120 is een compacte en met zijn slechts 203 gram, een lichtgewicht camera die geschikt is voor diverse buitensport activiteiten of andere vrijetijdsbestedingen zoals vakanties. De camera is waterdicht tot een diepte van wel 20 meter en valbestendig tot een hoogte van 1.75 meter. Hij is vorstbestendig tot -10°C. Bovendien is de behuizing ook nog eens stofdicht waardoor zand geen vat op hem zal krijgen.

Met zijn 16.4 megapixel BSI-CMOS sensor en zijn grote 3.0 inch LCD scherm levert deze camera een goede beeldkwaliteit. Door zijn stevige greep en het dubbele afsluitmechanisme wordt voorkomen dat het batterij- en geheugencompartiment per ongeluk kan worden geopend. De FinePix XP120 biedt verder een 5x optisch zoomobjectief dat start bij 28mm groothoek waarmee landschapsopnames kunnen worden gemaakt.

Tevens beschikt de FinePix XP120 over een functie voor optische beeldstabilisatie waarmee onscherpte veroorzaakt door beweging wordt geminimaliseerd. Zodoende is de camera in staat om toch scherpe opnames te maken in situaties met weinig licht. De camera beschikt over een groot 3.0 inch hoger resolutie LCD scherm met 920.000 pixels en weegt 203 gram. Het LCD scherm is voorzien van een ontspiegelende laag dat zorgdraagt voor een helder beeld waardoor het LCD scherm altijd goed is af te lezen, ook in fel zonlicht of onderwater.

Films opnemen is eenvoudig dankzij de speciale filmknop. De camera is verder voorzien van diverse bewerkingsmogelijkheden, zoals Movie Trimming voor het verwijderen van ongewenste fragmenten, en Movie Join, dat losse fragmenten samenvoegt. De Fujifilm FinePix XP120 beschikt over draadloze WiFi technologie die de gebruiker in staat stelt voor het op afstand maken van foto’s en video’s.
FinePix XP120
Aviesprijs: 219.- EUR
Beschikbaar: Januari 2017

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.