Een radiostudio in je kontzak

Als er nu 1 app is die we al jaren met plezier gebruiken, dan is het wel die van Backpack Studio (voorheen BossJock). Recentelijk zijn er verbeteringen aan de app aangebracht, waarmee het de staat van perfectie nadert. Je hebt hiermee een complete radiostudio in je iPhone of iPad bij je. De app is niet gratis, maar het bedrag (10 euro) dat je er voor moet betalen is het absoluut waard.

Wil je het maximale uit de app halen moet je ook een usb-microfoon hebben en een verloopstukje, waarmee je die op je iPhone kunt aansluiten. Heb je dat, dan kun je na het uploaden van muziek en jingles met je radioshow beginnen. Bij het opstartscherm heb je allemaal lege rondjes, die je kunt vullen met audio. Je kunt je mp3-muziek vanuit een Dropbox-account laden, of vanuit de telefoon zelf. Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Allerlei aanpassingen

Die rondjes kun je vervolgens een eigen kleurtje geven (muziek/jingles/interview) als je dat voor je navigatie prettig vindt. Als je een rondje aanklikt begint die te spelen, dus daarmee heb je je jinglecartridges en mp3-speler bij de hand. Door een langs de rand verlopende kleur kun je zien hoe lang de speeltijd nog is voordat je het volgende nummer moet instarten of voor je kunt gaan spreken. Door een rondje ingedrukt te houden kom je in een navigatiemenu en kun je de inhoud bijvoorbeeld (na een programma) weer wissen.

Auto duck voor dj

Je kunt per nummer het afspeelniveau instellen, als een nummer bijvoorbeeld zachter is dan de andere. Als je de microfoon gebruikt en je spreekt over het intro van een track heen, dan wordt er gebruik gemaakt van ‘auto duck’, dus als je even stopt met praten komt het geluid weer wat op. Het is via het verloopstuk mogelijk om meer microfoons aan te sluiten, zodat je een podcast met gasten kunt opnemen. Je kunt in de app de instellingen voor hoe je stem via de microfoon moet klinken op allerlei manieren finetunen.

Ook live met Backpack Studio

Een van de vernieuwingen die recentelijk toegevoegd zijn is dat je een onbeperkt aantal borden met rondjes kunt krijgen. Dus je kunt in principe eindeloos veel muziek klaarzetten, afhankelijk van de geheugencapaciteit van je iPhone. Is het opnemen van je programma klaar kun je het als verschillende bestandsformaten exporteren (o.a. mp3). Ook is het mogelijk via live uit te zenden via de app. Daarvoor is een speciale pagina met instructies gemaakt.

Meer informatie in deze video:

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.