APP – Overzicht bij een scheiding

Overzicht en kalmte kan voorkomen dat een scheiding in een vechtscheiding eindigt.

Overzicht en kalmte kan voorkomen dat een scheiding in een vechtscheiding eindigt.
Overzicht en kalmte kan voorkomen dat een scheiding in een vechtscheiding eindigt.

Het klinkt stellig, maar het is zo: Echtscheiding, daar krijgt iedereen mee te maken. Gezien het percentage huwelijken dat strandt is het onmogelijk om niet geconfronteerd te worden met (de gevolgen van) een echtscheiding. Als het je niet zelf overkomt, dan toch al gauw in familie of anders in ieder geval op het werk. Omdat er – net als bij het trouwen zelf – nogal wat papierwerk komt kijken bij de ontbinding van een huwelijk maken steeds meer paren gebruik van een mediator. De gezamenlijke mediators in Nederland (honderd in totaal) hebben dan ook deze gratis app uitgebracht.

De eerste insteek van de mediator is om te kijken of een huwelijk nog te redden is. Zo voorziet de app in een wetenschappelijk onderbouwde relatietest die inzicht kan geven in relaties die onder druk staan. Deze test is ontwikkeld door dr. Gert-Jan Kloens, gezondheidspsycholoog en docent aan de Erasmus universiteit. Omdat ook kinderen ‘mee gaan scheiden’ is er veel aandacht voor het kroost, opgesplitst naar leeftijdsgroep. Mocht de relatie daadwerkelijk stuk lopen kan er een stappenplan gevolgd worden: Stap 1 is – uiteraard – ‘vertel het uw partner’.

Als een mediator is ingeschakeld kunnen alle benodigde documenten digitaal in de app worden opgeslagen; een dikke map is niet meer nodig. Een agenda, to-do list en chatfunctie maken de app een instrument tijdens het scheidingsmediationproces.

Dit is de officiële site van de maker en hier is de gratis app te downloaden voor Androïd. Via de zoekfunctie in iPhone zelf was de app op moment van schrijven al wel te vinden, maar nog niet online.

Door Redactie

Eén gedachte over “APP – Overzicht bij een scheiding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.