APP – Leren spellen in de vakantie

De spellingsapp.

De spellingsapp.
De spellingsapp.

Uitgeverij Malmberg heeft voor de vakantieperiode een spellingapp, specifiek voor kinderen die goed willen starten met spelling in groep 5 en 6. Na de zomervakantie is kennis over spelling vaak wat weggezakt. Om toch een goede start te maken heeft Uitgeverij Malmberg de spellingapp ontwikkeld, die zeker in de vakantieperiode goed inzetbaar is. De spellingapp daagt kinderen op een speelse wijze uit woorden te spellen en zo punten te sparen. De app past zich aan het niveau van het kind aan.

De spellingapp lijkt volgens de producent op een game en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen worden uitgedaagd om woorden te leggen. Met ieder goed antwoord scoren zij punten. Spelenderwijs gaan ze beter spellen.

De spellingapp sluit naadloos aan bij de leerlijn in Taal actief (taal methode van Malmberg). ‘Gerrit’ is de gastheer in de app, hij leidt ze door het spel heen. Kinderen gaan zelf aan de slag en omdat de spellingapp adaptief is, past de app zich aan bij het niveau van het kind. De app is dus nooit te moeilijk of te makkelijk. Ook wordt er bij iedere spellingscategorie hulp geboden.

De app is al ruim 3.000 keer verkocht en wordt intensief gebruikt. Een recensie van een vader:” ”Deze versie is veel leuker doordat je voor ieder gezinslid een account kan aanmaken. Mijn kinderen spelen zo 20 minuten weg. Toch niet slecht voor een educatieve bezigheid…”

De app kost €2,69 en is geschikt voor tablets. De app is verkrijgbaar in de Appstore en op Google Play. Meer informatie over de app is te vinden op de volgende site: www.spellingapp.nl

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.