APP | Laat je de mooiste boeken voorlezen

De site van Blinkist op dit moment.

De site van Blinkist op dit moment.

Sinds een jaar gebruiken we bij Internet100 met veel plezier de app van Blinkist. Het is een Duits bedrijf dat heel handige samenvattingen maakt van actuele, non-fiction boeken. Nu is het vaak zo als we ergens op een site een aanbeveling voor een boek zien we eerst kijken of het ook voorkomt in Blinkist en voegen het boek daar dan toe aan onze leeslijst. Die kans is vrij groot. Inmiddels hebben ze 2500 actuele titels en worden er elke maand 40 nieuwe toegevoegd.

Samenvattingen

Het handige is dat ze – net als vroeger op de middelbare school – een samenvatting met de kernpunten van een boek maken. Daarmee kun je een boek ‘lezen’ in 20 minuten. In veel gevallen is dat voldoende en geeft het ook genoeg voldoening, hoewel bij elk boek ook de optie wordt geboden het echte boek te kopen. Maar de praktijk heeft geleerd dat veel mensen ‘een briljant idee’ hebben en dat vervolgens uitspinnen tot een boek. Na lezen denk je dan: Dat had ook wel in 2 A4-tjes gekund. En dat is precies dat Blinkist voor je doet.

Gesproken boek

Het fijne is dat ze aan de abonnees ook een gesproken versie van elk boek aanbieden. Op die manier kun je terwijl je onderweg bent naar je werk je een boek (in het Engels) laten voorlezen. En heb je aan het eind van een werkdag (heen-terug) dus al twee boeken ‘gelezen’! De app is niet gratis. Het abonnement is 7 euro per maand als je ineens 80 euro voor een jaar betaalt (als je normaal 4 boeken of meer per jaar koopt heb je dat geld er gauw uit). Je kunt ook 13 euro per maand betalen en dan kun je ook per maand opzeggen. Hoe e.a. met auteursrecht geregeld is is niet duidelijk, maar waarschijnlijk omzeilen ze die doordat ze een boek in eigen woorden samenvatten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.