Dit zijn links die uit de voorpagina verdwenen zijn, simpelweg omdat de lijst van 100 vol was. Daarom dus niet minder leuk


Wat is dit?

De kracht van internet is meteen ook weer de zwakte: Er is teveel. Journalist Sander Lindenburg probeert overzicht te scheppen en biedt een lijst met de 100 leukste sites en apps die je naar zijn mening op dit moment kunt vinden. Reacties en suggesties zijn welkom! Internet100 in zijn oorspronkelijke vorm heeft vanaf 2002 tien jaar bestaan. Als een link niet meer werkt wilt u mij dat dan laten weten? Geactualiseerd op: 12 juni 2013.

Nog reageren/suggesties?
postmaster@internet100.nl

Column: Voorpagina's?

Er zijn natuurlijk legio bedrijven die een hele fatsoenlijke boterham weten te verdienen met internet, maar het aantal bedrijven dat dat bij lange na niet kan is vele malen groter. Daar zijn ook verschillende mediabedrijven bij. Die hebben nogal last van ouderwets denken. Ze maken hun website eigenlijk volgens een krantenstramien, met een voorpagina en verschillende katernen. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat de hedendaagse internetter helemaal niet meer op die ordentelijke manier over het web heenzwerft. Hij begint zijn zoektocht via Google en klikt alleen op de eerste drie resultaten. Dat heeft tot gevolg dat bij heel veel sites 80% van het bezoek via een zoekmachine binnenkomt en helemaal niet (meer) rechtstreeks. En de landingspagina is een (willekeurige) pagina in een site en de bezoeker ziet die voorpagina waar zoveel zorg aan besteed is helemaal niet. Wat dan wel te doen? In ieder geval hoogwaardig materiaal produceren en elk artikel apart uitventen via sociale kanalen en zorgen dat de verhalen 'zoekmachine-vriendelijk' geschreven zijn. Daarmee wordt de journalist uiteindelijk ook zijn eigen digitale krantenverkoper.

Sander.