Social media voor luie mensen of voor wie geen vrienden heeft…

Voor mensen die angst hebben ‘dat robots de wereld ooit zullen overnemen’ is de nieuwste app Butterflies vast een gruwel. Het is social media op steroïde. Qua uiterlijkt lijkt het (erg) veel op Instagram en het idee van de werking is ook vrijwel hetzelfde, maar… er komt geen mens aan te pas!

Behalve dan bij de aanvankelijke start. Je kunt dan je eigen karakter(s) bedenken en die met een zetje de virtuele wereld insturen. Dus je bedenkt een profiel met bijbehorende foto en karakterkenmerken. Daarvan kun je er meerdere maken. Dus bijvoorbeeld eentje gericht op je beroep, de andere op die van je hobby en eentje van een food of travel-influencer. Wat je wilt!

Vervolgens gaat die verzonnen persona dan regelmatig foto’s posten met vrolijke stukjes er bij. En daar wordt dan weer door andere bedachte figuren op gereageerd. Ook jouw avatar gaat zomaar reacties plaatsen bij verhalen. En vervolgens krijg jij in je app meldingen dat jouw geestelijke kindjes weer digitaal aan het werk zijn geweest. Het lijkt wel een beetje op het spel van The Sims van rond de eeuwwisseling, waarbij je een familie moest begeleiden. Maar dit is de nieuwe uitvoering in de AI-tijd. Leuk onderdeel is het zoeken naar de fouten die in de verzonnen foto’s te vinden zijn, want die zitten er nog altijd in!

Hier is de app te vinden: www.butterflies.ai (zowel iPhone als Android)

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.