SITE – Mediteren kun je leren

https://youtu.be/t_yXe_6mYTA
Mediteren vraagt wel enige discipline: Je moet het eigenlijk elke dag doen.

Mediteren en mindfull in het moment leven is hip. Kijk maar in de bladen en kranten. Het onderwerp komt regelmatig voorbij. De voordelen zijn dan ook wel evident: We leven in een snelle tijd, waarbij je aandacht voortdurend van hot naar her vliegt. Van Facebook, naar tv en signalen van je mobieltje tot verzoeken van je baas na sluitingstijd.

Met meditatie neem je even 100% tijd voor jezelf en leer je om te gaan met de stemmetjes in je hoofd, die de hele dag door een mening overal over hebben en vinden dat je dit juist wel en dat juist niet moet doen. En voor dat mediteren heb je apps. Na een startperiode zijn die niet meer gratis, maar dat is op zich wel begrijpelijk. De makers moeten ook een salaris verdienen, plus bedenk je: Als je in je woonplaats naar een fysieke/echte trainer zou gaan zou je dat ook geld kosten.

Bij meditatie en mindfullness is Headspace.com een absolute aanrader (de redactie van Internet100 heeft daar zelf goede ervaringen mee). Meer daarover is te leren via de geinige video’s die de dienst die bedacht werd door monnik Andy Puddicombe. Wil je echter een alternatief? Dan zou je kunnen kijken naar: www.simplehabitapp.com

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.