SITE – Kaarsje branden voor overledene

Condoleance online. Foto: Creative Commons

Condoleance online. Foto: Creative Commons


Wereldlichtjesdag is als gebruikelijk op 13 december. Dan wordt overal ter wereld stil gestaan bij kinderen die zijn overleden en bij de ouders die met het gemis geconfronteerd zijn. De site Memori doet hier ook aan mee en biedt de mogelijkheid om online een kaarsje voor iemand op te steken.

Afgelopen jaar hebben al ruim 700.000 mensen een kaarsje voor iemand opgestoken via de site. Een grote steun voor mensen die met verlies zijn geconfronteerd. Het overlijden van een kind roept bij veel mensen emotie op, zelfs als de relatie niet heel nabij is. Dat maakt dat ook minder bekenden van de familie vaak we ‘iets’ willen doen. Naar een herdenking gaan kan dan ervaren worden als minder gepast.  Memori biedt iedereen die zich emotioneel betrokken voelt bij het verlies van een kind daarom de gelegenheid om online een kaarsje aan te steken.

Overlijdensberichten

Memori is volgens eigen zeggen in korte tijd ‘de grootste online gedenkplaats van Nederland geworden voor gewone Nederlanders’. Er staan duizenden persoonlijk overlijdensberichten op met warme reacties voor de achterblijvers en mooie herinneringen aan overledenen. Maandelijks worden er vele tienduizenden reacties aan toegevoegd door mensen die anderen willen steunen. Elk overlijdensbericht kan uitgroeien tot een persoonlijke gedenkplaats door de condoleances en reacties van mensen, de mooie woorden, toegevoegde foto’s en aangestoken kaarjes.

Memori is een product van Zorgna. Zij is gespecialiseerd in hulp bij verlies. Andere producten zijn de website Condoleanceregister.nl en verschillende publicaties voor uitvaartorganisaties om zowel volwassen als kinderen te helpen bij het omgaan met het verlies en de afwikkeling van een nalatenschap.

Voor meer informatie: www.memori.nl.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.