SITE – Hoe stop je een screensaver van het werk?

Screensaver in slaapstand.

Screensaver in slaapstand.


Gék wordt je er van, die screensaver die om de haverklap aan gaat en waar je niks aan kunt doen. Dat is een situatie waar ik mee te maken heb. Net als bij waarschijnlijk meer bedrijven werk ik op een plek waar de systeembeheerder alleen toegang heeft tot de Windows-instellingen waar je kunt regelen óf de screensaver aan moet gaan én om de hoeveel tijd. Dat is dichtgetimmerd. Niks aan te doen. Als je je muis 20 minuten niet aangeraakt hebt, dan begint de screensaver en die kun je alleen maar weer uitzetten door je wachtwoord in te tikken. Dat tig-keer per dag doen is irritant, maar ja ‘bedrijfspolicy, niks aan te doen meneer’.

De laptop waarop dat gebeurt is uitgebreid met een extern scherm en die beide schermen zijn eigenlijk mijn monitors. Het echte werk gebeurt op mijn (eigen) Macbook Air. Op het externe scherm draait Tweetdeck, zodat in één oogopslag te zien is wat de wijkagenten allemaal twitteren en of er nog opmerkelijke tweets zijn uit de steden waarover we schrijven. Op het andere scherm staat 112meldingen.nl, waarop voor onze regio precies te zien is wat er op het gebied van brandweer en politie gebeurt. Maar de muis is daarvoor niet nodig…

Gelukkig was voor dit probleem ook een oplossing op internet te vinden. Misschien heb je er zelf ook wat aan: Op deze site is het programma ‘Keep display on’ te vinden. Zolang dat programma op je Windows-pc loopt zal de screensaver niet beginnen, ongeacht wat je systeembeheerder heeft ingesteld. Ik gebruik het nu een paar weken naar grote tevredenheid. En om mijn Macbook niet in de screensaver-stand te laten vallen gebruik ik het gratis programma Amphetamine.

One Response

  1. 112 Meldingen 8 augustus 2022

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.