SITE – Boekengilde helpt amateur-schrijver

Online publiceren kan de beginnende schrijver 'vleugels' geven. Foto: Creative Commons

Online publiceren kan de beginnende schrijver ‘vleugels’ geven. Foto: Creative Commons


Nederland telt maar liefst één miljoen amateurschrijvers. BoekenGilde.nl biedt deze schrijvers de mogelijkheid om zelfgeschreven boeken online te verkopen in haar nieuwe boekenshop. De opbrengst van het boek is volledig voor de schrijver. Hiermee bedient BoekenGilde schrijvers van begin (manuscript) tot eind (verkoop).

Een deel van de Nederlandse schrijvers droomt er van om van schrijven daadwerkelijk haar beroep te maken. Een ander deel ziet het vooral als hobby, maar dat neemt niet weg dat de beloning groot is wanneer een manuscript een echt boek wordt. Deze beloning is nog groter als het boek ook daadwerkelijk in de verkoop kan.

Het boek aanbieden in de online boekenshop is handig voor de verkoop aan vrienden, familie of andere geïnteresseerden. De opbrengst van de boeken is voor 100% voor de schrijver. BoekenGilde vraagt alleen een vaste bijdrage voor de onkosten zoals het aanvragen van een ISBN en het ‘picken & packen’ per verkocht boek.

De boekenshop is bovendien een goede graadmeter voor de populariteit van een boek. Het boek komt onder de aandacht van alle bezoekers van de boekenshop. Veel uitgeverijen hebben bovendien literaire scouts die altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Door boeken aan te bieden in de webshop, vergroot een schrijver haar zichtbaarheid en de kans om ontdekt te worden.

BoekenGilde is een initiatief van Gildeprint: een landelijk opererende drukkerij, gevestigd in het hart van Enschede.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.