Fietsen wordt zo een stuk makkelijker

Beacon-technologie in het voordeel van fietsers en horeca. Foto: PR

Beacon-technologie in het voordeel van fietsers en horeca. Foto: PR


Enige tijd geleden is Fietsnetwerk.nl in Nederland gestart met de uitrol van het eerste Smart Hospitality netwerk ter wereld voor fietsers. Eerder al introduceerde Fietsnetwerk.nl speciale technologie waarmee fietsers onbezorgd kunnen fietsen zonder continu op hun fietskaart of smartphone te hoeven kijken. Nu komt de innovatieve startup met het Smart Hospitality netwerk waarmee bij de afstapmomenten onderweg extra informatie via de smartphone kan worden verkregen. Zo wordt de beleving verhoogd en kunnen ondernemers inzicht krijgen in het aantal gasten.

Herinnering
Het Smart Hospitality netwerk is geïnitieerd door Fietsnetwerk.nl uit Harderwijk. Dit jonge bedrijf wil het fietsen stimuleren door mooie fietsroutes door heel Nederland te combineren met afstapmomenten. Deze afstapmomenten zoals kastelen, molens, forten, restaurants, pluktuinen, brouwerijen en meer zijn heel eenvoudig toe te voegen aan de fietsroutes. Bovendien wordt de route naar zo’n afstapmoment en terug naar de fietsroute aangeboden, zodat fietsers niet zelf hoeven te zoeken. Zo neemt men altijd een mooie herinnering mee naar huis.

Beacontechnologie
Deze service aan de fietsers is mede mogelijk dankzij de innovatieve beacon-technologie. Een beacon is een bluetooth zender die op de locaties gemonteerd kan worden. Het zendt een signaal uit waarmee zeer lokaal informatie aan de bezoekers gegeven kan worden zonder gebruik van internet of GPS. Gasten krijgen de informatie niet ongevraagd, maar alleen wanneer ze bijvoorbeeld de gratis app van Fietsnetwerk.nl gebruiken.

Uitkomst voor Horeca & Recreatie
Voor ondernemers en eigenaren van bezienswaardigheden is het Smart Hospitality netwerk een uitkomst. Dankzij de technologie is meetbaar hoeveel extra bezoekers langskomen. Ze kunnen gasten al verwelkomen voor ze binnenkomen of hen een leuke aanbieding doen. Ook kunnen er spelelementen aan gekoppeld worden. Het netwerk moet voor de zomer van 2017 in heel Nederland operationeel zijn.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.