APP – Waar zitten je vrienden nu?

Snel contact met je vrienden. Foto: creative commons

Snel contact met je vrienden. Foto: creative commons
Snel contact met je vrienden. Foto: creative commons

Of ze nu een iPhone of een Samsung hebben, het maakt niet uit, je hebt nu een app die je toont waar je vrienden en collega’s op dit moment zijn met de mogelijkheid direct met ze te chatten.

ezien de groeiende angst voor het wegsluizen van allerlei persoonlijke informatie voor advertentie- en/of overheids-doeleinden is het begrijpelijk dat de nieuwe ‘SpiderPig’ -app nadrukkelijk verkondigt: ‘We will not disclose, sell, rent or exchange your personal data.’ De app is een vinding van Nederlandse bodem, maar richt zich direct op een groot publiek en is vanaf deze maand beschikbaar in 12 talen, zoals Mandarijn, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Koreaans, Russisch en Nederlands.

GPS-zoeker
De app lijkt erg op die die gratis meegeleverd wordt met veel Apple-producten: Find my friends. Ook daarbij wordt de GPS-positiebepaling in een mobiele telefoon benut voor het doorgeven van je positie aan anderen. SpiderPig is er echter ook voor Androïd en overschrijdt daardoor dus de grens die tussen de 2 besturingssystemen bestaat en maakt het makkelijker om met een veel grotere groep contact te houden.

Direct chatten
De app zet ook zwaar in op het gebruik van de chat-mogelijkheid direct vanuit de app en maakt het mogelijk om op deze manier foto’s met vrienden en collega’s te delen. Omwille van de privacy verdwijnt een gebruiker van de kaart op het moment dat hij/zij de app uitzet. Zoals vaker met dit soort nieuwe initiatieven: Het kan alleen een succes worden als veel mensen de app installeren op hun mobiel. Anders ben je een roepende in de woestijn.

De gratis app is hier te downloaden voor iPhone en hier voor Android. Dit is de officiële site.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.