APP – Professioneler fotograferen met iPhone

Tadaa SLR

Tadaa SLR


Er zijn honderden (zo niet duizenden) apps die ‘iets’ met foto’s doen in je mobiele telefoon. Van een app, waarmee je zogenaamd grappig bedoelde stickers over een foto kunt plakken (‘Kijk eens wat voor een gek petje ik oom George heb opgezet!’), tot eentje die met bijna magische filters zelfs een wat flets gekleurde foto pit weet te geven. Schrijver van deze rubriek gebruikt sinds kort met veel plezier een app die je foto’s een professioneel uiterlijk geven.

Tadaa SLR laat het lijken alsof je met een gewone spiegelreflexcamera, echte lenzen en sluitertijden in de weer bent geweest. Iedereen die hobbymatig foto’s maakt weet hoe fraai het kan zijn als je iemand scherp in beeld brengt, terwijl de achtergrond waziger wordt. Met de lensjes van een iPhone zal je dat niet (gauw) lukken. Het zijn vaak doorsnee-foto’s qua techniek. Bij Tadaa SLR maak je een foto van iets, met je vinger streep je over het onderwerp dat behandeld moet worden (scherper of juist niet) en dan gebeurt de magie. Ondanks dat je de rand van het aangeraakte onderwerp niet scherp afgebakend hebt vindt de app die rand vanzelf.

De app kost 2,69 euro. Voor iedereen die graag meer en beter wil fotograferen met zijn iPhone is dat een uitgave die alleszins gerechtvaardigd is. De app is hier te downloaden voor iPhone.

Uw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.