Heb je al een levensreddend startscherm?

Zo kan zo'n foto er uitzien. Hiermee voorkom je ook discussie of je al dan niet orgaan-donor bent. Foto's : CC0/Pixabay

Zo kan zo’n foto er uitzien. Hiermee voorkom je ook discussie of je al dan niet orgaan-donor bent. Foto’s : CC0/Pixabay


Wat heb je áltijd bij je? Juist ja, je telefoon. Zelfs als je aan het hardlopen bent of op vakantie door de bergen zwerft. Steeds minder vaak zeul je een portemonnee mee. Je betaalt immers alles met je pinpas? En die zit dan in een hoesje in je telefoon.

Ongeluk, en dan?

En die telefoon kan levensreddende informatie verschaffen, maar vanwege de veiligheid is de toegang tot dat toestel met een code of een vingerafdruk beschermd. Wat nu als je een ongeluk overkomt of je wordt beroerd tijdens het hardlopen? Hopelijk vinden mensen je op tijd, maar wat weten ze over je? Wat móeten ze weten om je zo snel mogelijk te kunnen helpen? Die cruciale informatie kun je makkelijk toevoegen aan het plaatje dat je toont op je opstartscherm. Dat is de eerste foto die je te zien krijgt als jij (maar ook ieder ander) te zien krijgt als je de home-button van je mobiele telefoon aanraakt.

Zelf maken

Zo’n foto kun je zelf makkelijk online maken (via Canva.com bijvoorbeeld): Je neemt een mooie foto van jezelf en voeg daar een pasfoto aan toe, zodat je redders zeker weten dat jij het bent en zet in tekst de cruciale informatie (zie voorbeeld) in de foto. Download dat materiaal (bij Canava kan dat als .png, dan heb je een mooie hoge resolutie), sla dat plaatje op in je telefoon (door het naar jezelf te mailen bijv.) en kies bij foto: gebruiken als opstartscherm. Daarmee heeft dat plaatje wat je elke dag ziet opeens een bijzonder nuttige functie gekregen.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.