Moet ik deze nieuwe baan nemen?

Balie bij Google Amsterdam, solliciteren voor een nieuwe baan?
Google is een werkgever die bijna permanent op zoek is naar nieuw personeel, tenminste op dit moment van schrijven. Foto: Elkedagvakantie

De jaren 2019 en 2020 gaan de geschiedenis in als piekjaren: Nog nooit zijn er zo weinig mensen werkloos geweest en is er zoveel vraag geweest naar nieuw personeel in de afgelopen decennia. Dat betekent dat je het als werknemer voor het uitkiezen hebt. Is een baan niet interessant (meer), of heb je vervelende collega’s/chefjes? Dan ga je simpelweg op zoek naar iets anders. Maar waar moet je nog meer op letten als je eenmaal een interessante vacature hebt gezien?

Daar komt de site Movebuddha om de hoek kijken. Behalve dan dat er statistische informatie over je huidige woonplaats en die van je nieuwe werkplek in zit, stellen ze je ook de juiste vragen waar je rekening mee moet houden bij je keuze voor je nieuwe baan. Niet alleen geld en een leuke baan zullen je op den duur gelukkig maken. Er is ook nog dat derde partje: Die van je gezinsleven/relatie. En daarbij helpt deze site ook om te bepalen wat belangrijk voor je is.

Nieuwe baan: Waar?

Movebuddha loodst je door het hele proces. Het begint met vragen over je nieuwe werkplek: Hoe goed ken je die plaats? Heb je er eerder gewoond? Heb je er familie? Heb je in een soortgelijke plaats gewoond? Dan komen er vragen over de reden voor deze stap in je loopbaan: Doe je dat omdat je hoger op de maatschappelijke ladder wilt komen? Of omdat je dichter bij je familie wilt wonen? etc. Hoe ver is het reizen van je woning naar je nieuwe werkplek? Een andere vraag is: Verhuist je partner ook mee en hoe makkelijk kan die daar werk vinden? Bij een vergelijking tussen Amsterdam en Groningen bijvoorbeeld laat ie zien dat de ‘kosten van leven’ in Groningen zo’n 26% lager is.

Al met al een nuttig hulpmiddel voor een nieuwe baan, vooral ook omdat het er op lijkt dat daadwerkelijk de gegevens van een groot aantal plaatsen in de wereld is opgenomen in de achterliggende database. En daarmee wordt – in geval van twijfel – een helpende hand geboden bij het maken van een keuze: Should I stay, or should I go?

Uw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.